Wie is Daikin?

Air conditioner

Door: Verda Vento | 01, Jan

Delen:

Daikin is de leider op gebied van airconditioners voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Ze bieden een compleet assortiment aan voor verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling (HVACR). Het bedrijf werd opgericht in 1924 in Japan en is actief in meer dan 170 landen over de hele wereld.

Wie is Daikin?

Geschiedenis

In 1924 richtte Akira Yamada Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd. op. Hoewel deze naam misschien geen belletje doet rinkelen, werd dit later veranderd in Daikin. Het bedrijf startte een onderzoek naar fluorkoelmiddelen en dit was ook onmiddelijk de start om doorheen de jaren de energie-efficiëntie te verbeteren en de milieu-impact van Daikin-producten te verminderen.

Daikin uitvinders met de mifujirator
Mifujirator en zijn uitvinders

In 1936 betrad Daikin de commerciële airconditioningruimte met de “Mifujirator”. Dit was de eerste airco voor treinen in Japan, wat een revolutionaire verandering betekende voor het comfort van de treinreizigers.

Daarna, in 1951, was Daikin de eerste Japanse fabrikant die airconditioners (waarbij alle componenten in één behuizing zitten) in massa produceerde, wat het begin markeerde van hun streven naar de beste airconditioner.

7 jaren later, in 1958, introduceren ze de eerste airco met warmtepomptechnologie. Dit was het begin van hun absolute marktleiderschap op het gebied van airco’s

In 1973 werd Daikin Europe, met hoofdzetel in België, opgericht. Het doel was om de volledige EMEA-regio te ondersteunen, inclusief de landen waar Verda Vento actief is.

1982 was een baanbrekend jaar voor Daikin toen ze de eerste VRV (Variable Refrigerant Volume) uitvonden die tot op de dag van vandaag nog steeds de overheersende technologie over de hele wereld is. Als uitvinders van de VRV heeft Daikin de naam gepatenteerd. Dit is ook de reden waarom alle andere fabrikanten de VRF-afkorting moeten gebruiken.

De jaren 90 waren voor Daikin een jaar van expansie in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voornamelijk door overnames. In het begin van de jaren 2000 verbreedden ze hun portfolio naar residentiële verwarming door de introductie van de Altherma-warmtepompen , waarmee residentiële eindgebruikers een duurzame oplossing voor hun huisverwarming kunnen kopen.

Tot op de dag van vandaag blijft Daikin uitvinden en de lat hoog leggen voor andere fabrikanten om de meest energie-efficiënte producten ter wereld te creëren met de laagste milieu-impact. Een van de voorbeelden zijn de airconditioners die Verda Vento aanbiedt: al onze airco’s zijn gebaseerd op het nieuwste R32-koelmiddel met de beste invertertechnologie die op de markt verkrijgbaar is.

 

Daikin naam betekenis

daikin airco
Daikin Logo

Daikin’s oorspronkelijke naam was Osaka Kinzoku Kogyosho Limited Partnership. Het woord Kinzoku in het Japans verwijst naar de metaalbewerking waarin het bedrijf actief was in 1924. Later verschoof hun bedrijfsactiviteit naar airconditioners en chemicaliën.

Het bedrijf kreeg gedurende deze tijd de bijnaam ‘Daikin’. Daikin bestaat uit twee delen. Ten eerste ‘Dai’, dat is ontleend aan het woord Osaka (de stad waar het hoofdkantoor zicht bevindt) en ‘Kin’ aan Kinzoku, de metaalbewerking.  In 1963 veranderde het bedrijf officieel zijn naam in Daikin.

Het Daikin logo bestaat uit 2 driehoeken met twee kleuren (lichtblauw en zwart). De driehoek staat voor de 3 domeinen waarin Daikin actief is: airconditioning, chemicalien en elektronica. De driehoeken wijzen naar boven en naar rechts omdat het symbool staat voor de sterke pioniers naar de toekomst.

 

Daikin Patent

Daikin VRV buitentoestel airconditioner
Daikin VRV buitentoestel

Daikin introduceerde het VRV-systeem (Variable Refrigerant Volume) in 1982. Hiermee waren ze als ’s werelds eerste met het gebruik van variabele koelmiddelvolumeregeling.  Het stelde klanten in staat om meerdere kamers tegelijkertijd individueel te bedienen.

Binnen de markt zie je fabrikanten die VRV of VRF gebruiken. Beiden zijn verschillende namen voor dezelfde technologie. VRV is een gepatendeerd handelsmerk van Daikin, terwijl alle andere bedrijven  VRF moeten gebruiken.

In een notendop varieert VRV het koudemiddel af in het systeem om te voldoen aan de huidige behoefte van het gebouw. Hierdoor kan het slechts een minimale hoeveelheid elektriciteit verbruiken om de juiste temperaturen te handhaven. Bovendien schakelt het ook uit wanneer er eigenlijk niemand  in de kamer aanwezig is. Met deze technologie hebben gebouwen in de loop der jaren aanzienlijk kunnen besparen op elektriciteit.

 

Daikin Airco’s

Hieronder een overzicht van alle Daikin airco’s die Verda Vento aanbiedt:

 

Daikin Emura, de meest stijlvolle design airco in België

Daikin Emura Zilver airconditioner
Daikin Emura Zilver

 

Het beste van het beste in comfortkoeling en verwarming, ontworpen met hoogste kwaliteitsstandaarden. Het ontwerp spreekt voor zich: Daikin Emura is een streling voor het oog en heeft een sterke focus op comfort en gebruikerservaring om jouw welzijn thuis te verbeteren. Dit is een airco gemaakt voor de klant die het beste van het beste wilt.

 

Daikin Stylish, energiezuinige airconditioning in een design-jasje

Daikin Stylish z
Daikin Stylish in Zwarthout

Daikin Stylish past in elk interieur en biedt een geweldig comfort aan. Het heeft een mooi afgerond design en is beschikbaar in 4 varianten: Wit, Zilver, Zwart & Zwarthout. Het toestel komt met de laatste nieuwe technologieën zoals slimme thermische sensoren, een intelligente verdeling van de kamertemperatuur en een geluidsarme ventilator.

 

Daikin Perfera, de airconditioner die ook je lucht zuivert

Daikin Perfera
Daikin Perfera

De Daikin Perfera, aangeboden door Verda Vento, is een airconditioner puur ontworpen voor jouw comfort. Wat het weer ook buiten is, zomer of winter, binnen krijgt je het ultieme comfortniveau. De Perfera weet instinctief de kamertemperatuur op het ideale niveau te houden. Het stijlvol ontworpen paneel, de fluisterstille werking en de perfecte circulatie van gekoelde of verwarmde lucht maken van elke kamer de plek waar jij echt wilt zijn. Bovendien reinigt Daikin Perfera uw lucht van bacteriën en virussen, zodat je kunt genieten van een gezonde binnenluchtkwaliteit.

 

Daikin Comfora, uw prijs-kwaliteitverhouding airconditioner

Daikin Comfora airco
Daikin Comfora

De Daikin Comfora is jouw prijs-kwaliteitverhouding airconditioner die een comfortabele binnenomgeving creëert met een laag elektriciteitsverbruik.  Zomer of winter, de Daikin Comfora zorgt voor de ideale temperatuur.

De nieuwe Daikin Comfora komt ook met het nieuwe koelmiddel R32 dat zijn impact op het milieu vermindert met 68%. Bovendien krijg je ook een hoger rendement en dus een lager elektriciteitsverbruik.

 

Daikin & Verda Vento

Bij Verda Vento hebben we echt een passie voor  airconditioning. Het is onze missie om voor jou de beste airco te vinden die je levenslang genot gaat geven. Wij focussen op lucht-lucht warmtepompen met een laag elektriciteitsverbruik en tegelijkertijd een lage impact op het milieu.

Elke dag scannen we voor jou de markt naar de beste airco-merken beschikbaar. Dit betekent dat we niet zomaar elk merk aanbieden. Elk merk gaat door een streng selectie-proces en daarna bieden we enkel de beste airco’s aan op basis van:

  • Laagste elektriciteitsverbruik
  • Laagste impact op het milieu
  • Minste geluid
  • Beste garantie-voorwaarden
  • En tenslotte, een correcte prijs

Daarom zijn we er trots op daikin airco’s te verdelen, omdat er een perfecte match is tussen een energiezuinige airco en de vermindering van onze milieu-impact.

Ben jij op zoek naar een nieuwe airco? Laat ons slimme airco-algoritme voor jou de beste keuze maken.

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer