Wat is R32 in airconditioning?

Airconditioner

Door: Verdavento | 18, Dec

Delen:

R32 is het meest gebruikte koelmiddel momenteel in nieuwe airconditioners. Het staat beter gekend als het geprefereerd vervangingskoelmiddel van R410A, wat geleidelijk uitgefaseerd wordt.

Wat is R32 in airconditioning?

Wat is R32 in airconditioning?

R32 is het meest gebruikte koelmiddel momenteel in nieuwe airconditioners. Het staat beter gekend als het geprefereerd vervangingskoelmiddel van R410A, wat geleidelijk uitgefaseerd wordt omwille van zijn hoge GWP (Global Warming Potential).

Wat is de functie van koelmiddel?

Een koelmiddel is een substantie, meestal een vloeistof, die gebruikt wordt in de koelcyclus. In vele gevallen verandert het van vloeistaf naar gas en terug. Deze transitie is eigenlijk het koelen of verwarmen van je kamer omdat het tijdens die fase energie opneemt of afgeeft.

Wat is R32 en waarom gebruiken we dit?

Alle sectoren moeten hun steentje bijdragen om de broeikasgassen te verminderen. Dit betekent ook de airconditioning sector. R32 in airconditioning is ontwikkeld omdat het een lagere GWP (Global Warming Potential) heeft. Dit betekent dat het broeikaseffect minder is indien het koelmiddel in de atmosfeer lekt. Airconditioners met R32 hebben 66% minder GWP dan zijn voorgangers met R410A en hebben ook 25% minder koelmiddel nodig. Dit betekent dat indien je kiest voor een toestel met R32, je jouw impact op het milieu onmiddellijk verkleint met 75%.

Daarnaast zijn deze toestellen ook efficiënter in het koelen en verbruiken ze dus minder. Kortgezegd, je verlaagt je impact op het milieu én betaalt minder op je elektriciteitsrekening. Win-win!

Formule die uitlegt waarom R32 beter is dan R410A
R32 heeft 75% minder impact op het milieu.

 

Waarom biedt Verda Vento enkel R32 aan in zijn airconditioners?

Onze missie is simpelweg het promoten van energie-efficiënte air conditioners die milieuvriendelijker zijn. Dit betekent ook dat we naar onze klanten enkel de nieuwste en beste technologiën gaan promoten. Hier kan je meer lezen over ons bedrijf: Verda Vento – Wie zijn wij?

Zijn er andere koelmiddelen?

Bedrijven zoals Daikin zijn continu nieuwe potentiële koelmiddelen aan het onderzoeken als onderdeel van hun verantwoordelijkheid t.o.v. het milieu. Bij Verda Vento staan we ook open voor nieuwe koelmiddelen indien deze veilig zijn voor zowel de eindgebruiker als onze planeet.

 

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer