Wat is de ideale temperatuur in huis?

Airconditioner

Door: Verda Vento | 01, Jan

Delen:

De ideale temperatuur in jouw woonst is rond 21-22 graden Celcius. Dit kan natuurlijk verschillen per individu, dus het is belangrijk om het gouden cijfer te vinden dat iedereen bevalt.

Wat is de ideale temperatuur in huis?

Voor velen is dit de eeuwige discussie: Wat is nu de ideale temperatuur in huis?
De ideale temperatuur in jouw woonst is rond 21-22 graden Celcius. Dit kan natuurlijk verschillen per individu, dus het is belangrijk om het gouden cijfer te vinden dat iedereen bevalt. Naast temperatuur, is ook een relatieve humideiteit nodig van 40-50%.

 

Wat zijn de voordelen van de perfecte temperatuur te hebben in je huis?

Met een binnenhuis temperature van 21-22 graden Celcius slaap je beter ’s nachts en heb je een beter energieniveau doorheen de dag. Daarnaast vermits het huis niet te warm wordt (en dus niet te droog) vermindert het ook ademhalingsproblemen en allergiën. Tenslotte in te koude omgevingen moeten je hart en longen harder werken om je lichaam op ideale temperatuur te houden.

Hoe verkrijg je de perfecte temperatuur?

De perfecte temperatuur hangt af van persoon tot persoon. Wanneer je een air conditioner koopt van Verda Vento is het mogelijk om zowel te verwarmen als te koelen. Al de toestellen die we verkopen zijn lucht-lucht warmtepompen, dit betekent dat het makkelijk zijn cyclus kan veranderen (verwarmen & koelen). Daarmee kan je perfect spelen met verschillende temperatuurniveau’s om zo de ideale temperatuur te bepalen.

Is temperatuur de belangrijkste factor?

Temperatuur is een zeer belangrijke factor, maar zeker niet de enige. Humiditeit is iets wat velen over het oog zien. Het is enorm belangrijk om een relatieve humiditeit binnen te houden van rond de 40-50%. Indien de humiditeit te laag is kan dit leiden tot ademhalignsproblemen en boven 80% wordt het een broeihaard voor mijten en andere schimmels.

Dus, wat is nu de ideale temperatuur in huis?

Ter conclusie, kies voor een airconditioner die zowel de ideale temperatuur geeft alsook je humiditeit regelt. Je kan perfect je airconditioner kopen op www.verdavento.be . Indien je hulp nodig hebt met het selecteren van een toestel raden we je aan om even onze vorige blog post te lezen of je kan ons contacteren via mail op: info@verdavento.com

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer