Waarom kan je beter niet kiezen voor de goedkoopste airco?

Airconditioner

Door: Verda Vento | 30, Nov

Delen:

Ben je van plan om een airco te kopen? We begrijpen dat het kopen van een airconditioner niet iets is dat je elke dag doet, dus het is belangrijk om je toekomstige investering heel goed te onderzoeken.

Waarom kan je beter niet kiezen voor de goedkoopste airco?

Zodra je Google opent vind je een resem aan merken zoals Samsung, LG, Mitsubishi Electric, Daikin, Fujitsu, … en prijzen vanaf 500 euro. Maar moet je de goedkoopste airco kopen of moet je ervoor kiezen om voor een duurdere airco te gaan? En wat zijn dan de verschillen?

In deze blog leggen we enkele factoren uit die van invloed kunnen zijn op de prijs.

 

Capaciteit

Ten eerste is een van de belangrijkste kostenfactoren de output van de airco. Hoe lager de capaciteit, hoe goedkoper de airconditioner. Het is echter van het grootste belang dat je een airconditioner koopt die de juiste maat heeft voor jouw kamer. Een airco met niet genoeg capaciteit zorgt voor comfortproblemen en een airconditioner met te veel capaciteit verkort de levensduur van de compressor.

Daarom is het voor jouw comfort belangrijk om geen geld te besparen op een te kleine airco, omdat dit een grote invloed heeft op jouw comfortniveau.

Het slimme algoritme van Verda Vento berekent automatisch voor jou de perfecte maat voor jouw airco, zodat je zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Technologie

Samsung CEBU airconditioner wandmodel boven zetel met 2 mensen

Airconditioning gaat tegenwoordig niet alleen over het koelen of verwarmen van je kamer. Het gaat erom jouw algehele comfort op welke manier dan ook te verbeteren. Sommige units zitten boordevol met de nieuwste technologieën. Je kunt zelfs kiezen voor een spraakgestuurd toestel of een airco die je kamer volledig reinigt van virussen en bacteriën. Hieronder geven we een overzicht van de minimale vereisten en enkele elementen die je comfort kunnen verbeteren, maar niet noodzakelijk zijn.

Noodzakelijk:

Toffe extra’s:

  • Luchtzuivering: laat je kamer reinigen van virussen en bacteriën en zorg naast een comfortabel binnenklimaat ook voor een gezonde lucht binnen.
  • Bewegingsdetectie: met een sensor kun je de koude tocht wegleiden van de persoon in de kamer. Als er niemand aanwezig is, kan de airco automatisch worden uitgeschakeld om je energieverbruik te verminderen. Deze technologie is bijvoorbeeld beschikbaar in de Daikin Perfera.
  • Wi-Fi controller: vergeten om jouw airco uit te schakelen wanneer je het huis verlaten hebt? Geen probleem, met de Wi-Fi controller kan je perfect jouw airco bedienen van eender welke plaats.
  • Automatische planning: start jouw airco automatisch wanneer je thuiskomt.

De toffe extra’s zijn elementen waar je geld op kunt besparen als dat nodig is, maar de noodzakelijkheden zijn van cruciaal belang bij elke aankoop van een airconditioner en zullen je geld besparen bij elk gebruik.

 

Energie-efficiëntie

man die op euro centen zit

Een van de belangrijkste factoren om op te letten bij jouw airco is de energie-efficiëntie. Een airco moet minstens 10 jaar meegaan. Dat betekent dat in de loop van zijn levensduur het elektriciteitsverbruik de belangrijkste factor zal zijn, in plaats van de initiële investering. Over het algemeen geldt dat hoe meer je uitgeeft met een kwaliteitsmerk, hoe hoger de energie-efficiëntie zal zijn. Als je de efficiëntie of het elektriciteitsverbruik van jouw airco beter wilt begrijpen, vraag dan even jouw installateur om het SEER- of SCOP-label mee te geven van het voorgestelde toestel. 

 

Betrouwbaarheid

Er zijn geen wonderen in de wereld van de airconditioning. De merken van hogere kwaliteit zoals Daikin, Fujitsu & Samsung hebben gewoonweg een veel beter en rigoureus kwaliteitsproces. Zo worden bijvoorbeeld alle Daikin airconditioners in de fabriek op meerdere punten getest. Dit betekent dat op het moment dat jouw airconditioner bij je thuis aankomt, deze volledig is getest en het risico op defecten zeer laag is.

Bovendien zijn de materialen die in de airco bij deze merken worden gebruikt van een hogere kwaliteit dan hun concurrentie, wat resulteert in een veel langere levensduur.

Dit zijn de redenen waarom Verda Vento de markt afspeurt naar de meest betrouwbare leveranciers en alleen betrouwbare merken promoot.  Op die manier ben jij verzekerd van het beste toestel wanneer je een airco bij Verda Vento koopt.

 

Geluid

Daikin Perfera enorm stil

Een van de factoren die mensen soms vergeten is het geluid. Comfortkoeling wordt vooral geplaatst in ruimtes waar je wat tijd doorbrengt, zoals je slaapkamer of bureau. Dit zijn ook de plekken waar het belangrijk is om een stille airco te hebben.

Door een kwaliteitsmerk te kiezen, krijg je ook een betere technologie in de ventilatoren waardoor je airco fluisterstil kan draaien. Dit geldt voor zowel de binnen- als buiten airco unit.

 

Is het belangrijk om voor een goed airco merk te kiezen?

Absoluut. Kies voor een betrouwbaar merk van Verda Vento om gemoedsrust te hebben. Op die manier zorg je ervoor dat er voldoende reserveonderdelen zijn gedurende de levensduur van je apparatuur. Daarnaast hebben we bij deze merken enorm veel kennis en back-up van de fabrikant.

Goedkope airconditioners hebben meestal weinig of geen hulp van de fabrikant wat betekent dat je in geval van storingen jouw complete toestel eventueel moet vervangen.

 

Zijn goedkope airconditioners de moeite waard?

verroeste airco

Neen. Het kopen van een goedkope airconditioner zal resulteren in een hogere elektriciteitsrekening en gaat op langere termijn duurder uitvallen. In dit geval is goedkoop hoogstwaarschijnlijk ook duurkoop. Je comfort zal ook afnemen, omdat jij waarschijnlijk enkele van de nieuwste technologieën mist. Bovendien kan je eindigen met een hogere kost vanwege de verminderde betrouwbaarheid.  Koop een inverter airconditioner met R32 van een betrouwbaar merk als Daikin, Fujitsu of Samsung. Voeg dit samen met een kwaliteitsinstallatie van Verda Vento en geniet voor minstens 10 jaar een een geweldig comfort. Ben jij klaar om NIET de goedkoopste airco te kopen maar wel de beste?

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer