Voordelen van airconditioning

Airconditioner

Door: Verda Vento | 26, Jul

Delen:

Airconditioning is niet alleen gewoon maar koelen. Er zijn veel meer voordelen: aangename temperatuur, betere luchtkwaliteit en verminderde stressniveau's. Wij lijsten even alle voordelen op en leggen uit waarom deze belangrijk zijn.

Voordelen van airconditioning

Airconditioning is meer dan koelen alleen

In België worden airconditioner nog altijd beschouwd als iets dat typisch dient om je huis te koelen. Vele mensen zien niet onmiddellijk alle voordelen van airconditioning. Alle airconditioners die worden verkocht door Verda Vento zijn inverter lucht-lucht warmtepompen. Dit betekent dat naast koelen, deze warmtepomp ook perfect je huis kan verwarmen en lucht kan zuiveren. Hiermee kan je dus een hele hoop geld besparen.

Wij lijsten even alle voordelen op van airconditioning:

 

Goedkoper verwarmen

Airconditioners zijn niet alleen gemaakt voor de zomer. Dankzij hun warmtepomp-systeem is het mogelijk om hun cyclus om te keren waardoor je je huis perfect kan verwarmen. Vermits ze geen fossiele brandstoffen gebruiken worden ze beschouwd als hernieuwbare technologie. In het algemeen is een lucht-lucht warmtepomp tot 6 keer efficiënter dan je standaard gas boiler.

 

Betere luchtkwaliteit

Na COVID-19 zijn we ons allemaal wat meer bewust geworden over het belang van de luchtkwaliteit binnenshuis. Er is een algemeen misverstand dat de luchtkwaliteit binnen altijd beter is dan buiten. Studies tonen aan dat de luchtkwaliteit binnenshuis 2 tot 5 keer slechter is door bacteriën en virussen. Een slechte luchtkwaliteit kan tot ziektes leiden zoals griep, astma en ademhalingsproblemen.

Eén van de voordelen van airconditioning is dat dat hedendaagse airco’s met luchtfiltratie-technologie komen. Dit zorgt er voor dat je minder hoofdpijn hebt, het verbetert je concentratie en verhoogt de productiviteit. Kies voor een air conditioner die een goed filtratie-systeem heeft zoals de Daikin Perfera of Samsung Windfree Pure.

 

Stabielere kamertemperatuur

Het is énorm belangrijk om grote temperatuurverschillen te voorkomen in je kamer, zeker voor kinderen. Een slaapkamer die te warm is heeft een impact op je slaapkwaliteit wat onmiddellijk gelinkt is aan ziektes zoals astma en hartproblemen. Daarnaast kan het slapen in een te koude kamer, zeker voor oudere mensen, leiden tot hypothermie. Gebruik de warmtepomp zowel in koeling als verwarming om een stabiele temperatuur te behouden in je kamer. In onze blog leggen we uit wat de ideale temperatuur is voor je kamer.

 

Bespaar geld op langetermijn

Verda Vento zijn split airconditioners focussen zich vooral op een laag elektriciteitsverbruik. We promoten enkel producten die de beste energielabels hebben in de Belgische markt. Deze verbruiken tot 50% minder dan de standaard-oplossingen in België. Gezien de stijgende elektriciteitsprijzen geloven we dat het enorm belangrijk is om te kijken naar de seizoensefficiëntie van je airconditioner.

 

Verminder je luchtvochtigheid

Een ander belangrijk voordeel van airconditioning is dat het de luchtvochtigheid in je huis kan verminderen. Indien de luchtvochtigheid binnenshuis hoger is dan 60% heb je het risico dat zich schimmel ontwikkeld. Dit heeft een negatief effect op je gezondheid. Met onze airconditioners kan je de luchtvochtigheid controleren tot een comfortabel niveau.

 

Betere slaapkwaliteit

Gedurende warm weer is het voor veel mensen moeilijk om voldoende slaap te krijgen. Een warme kamer kan het moeilijker maken om in slaap te vallen maar kan je ook meerdere keren per nacht wakker maken. Dit heeft uiteraard ook negatieve effecten op je gezondheid. Daarom kunnen airconditioners je gezondheid verbeteren door een betere slaapkwaliteit te bieden.

 

Verbeterd concentratieniveau

Heb je ooit al eens geprobeerd om te studeren in een zeer warme of koude kamer? Wanneer het té warm of té koud is wordt het moeilijk om jezelf te concentreren. Dit heeft een negatief effect op je studies of professionele carriere. Daarom is het belangrijk om een juiste airconditioner te kiezen die helpt met het verbeteren van je concentratieniveau.

 

Verminderd stress-niveau

Hoge temperaturen kunnen leiden tot een verhoogde bloeddruk en dus ook je stress-niveau. We geraken makkelijker geïrriteerd in de zomer dan in de winter. Dankzij airconditioning kan je dit makkelijk oplossen.

 

Bescherming tegen een zonnesteek

In België heb je soms tot 2000 extra sterfgevallen tijdens warm weer. Door het introduceren van een correcte binnentemperatuur kan het eventueel mogelijk zijn om bescherming te bieden tegen zonnesteken, alsook hypothermie in geval van koud weer.

 

Klaar om te genieten van de voordelen van airconditioning?

Lees onze 7 tips voor het kopen van een airconditioner!

7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer