Hoe werkt Verda Vento?

Airconditioner

Door: Verdavento | 18, Dec

Delen:

In deze blog kan je lezen hoe simpel het is om de beste airconditioner te kopen via het platform van Verda Vento. We helpen je door gemakkelijke proces en beantwoorden jouw vragen.

Hoe werkt Verda Vento?

Hoe werkt Verda Vento?

Een airconditioner kopen kan soms een beetje angstaanjagend zijn. Er zijn zoveel opties, prijsverschillen en veelal krijg je een te technische uitleg. Verda Vento breekt met deze trend. Airconditioners kopen moet simpel zijn. In deze blog overlopen we de vragen die we stellen in het proces. Daarna geven wat meer detail.

Stap 1: We gaan wat vragen stellen over je gebouw

 

Hier geef je aan in wat voor type gebouw je woont. Hiermee kunnen we bepaalde installatierisico’s inperken. Bijvoorbeeld: een vrijstaand huis geeft meer installatie-flexibiliteit dan een appartement op de 5de verdieping. Kantoren kunnen ook andere noden hebben dan een normaal huis.

 

Afhankelijk van de kamer gaat ook je energieconsumptie veranderen. Beeld je een keuken voor met een oven en andere elektrische toestellen die warmte afgeven. Deze warmte moet uit de kamer worden gehaald om een aangename temperatuur te krijgen. Vandaar dat we afhankelijk van de kamer een verschillende capaciteit van het toestel selecteren. Een toestel met een te lage capaciteit kan waarschijnlijk je kamer niet afkoelen. Daarentegen als je kiest voor een te hoge capaciteit dan gaat je verbruik stijgen en bovendien heb je ook een mindere levensduur.

 

Deze vraag simuleert je kamer in ons algoritme. De grootte van je kamer heeft een impact op het type toestel dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld een zeer kleine kamer heeft niet dezelfde noden als een grote living ruimte. Sommige mensen denken dat het beter is om een te grote airconditioner te kopen, dit is echter niet waar. Deze airco’s gaan niet noodzakelijk je kamer sneller afkoelen en gaan ook minder langer mee door de compressor die inefficiënt draait.

Weet je de grootte van je kamer niet of heb je moeilijkheden met het opmeten van je kamer? Geen probleem, klik even op ‘Ik ben niet zeker’ en wij regelen een plaatsbezoek om alles voor jou te doen, gratis en voor niets!

 

Zelfs met alle bovenstaande parameters is elke kamer verschillend. In je huis heb je waarschijnlijk kamers die de volledige zomer koel blijven, terwijl andere kamers snel warm worden. Afhankelijk van de hoeveelheid zon die een kamer krijgt, kiezen wij een ander type toestel.

Stap 2: Hier gaan we de installatiekost inschatten

 

In het geval dat je in een appartement woont of een huis met meerdere verdiepingen willen we weten op welke verdieping het toestel wordt geïnstalleerd. Een toestel plaatsen op de grond of op de vierde verdieping is namelijk een verschil in leidinglengte en we willen er voor zorgen dat je geen extra kosten hebt bij het afrekenen.

 

Al onze airconditioners zijn split systemen. Dit betekent dat ze een toestel hebben dat binnenshuis wordt geplaatst en een toestel dat buitenshuis wordt geplaatst. Beiden worden verbonden aan de hand van een koelmiddelleiding. Hier willen we een idee hebben van hoe ver de ruimte is van het buitentoestel.

 

Onze toestellen hebben elektriciteit nodig, vandaar dat we zeker willen zijn dat er elektriciteit voorhanden is voor we een installateur langssturen. In het geval dat dit er niet is nemen we even contact met je op om om dit verder te regelen. Je kan ons ook altijd contacteren om een elektricien te regelen.

 

Indien je huis ouder is dan 10 jaar kan je genieten van 6% BTW in plaats van 21% BTW. Dit is een ondersteunende maatregel van de regering om renovaties aan je huis te promoten.

 

Stap 3: Hier schatten we je elektriciteitsverbruik in.

Regelmatig krijgen we de vraag hoeveel een airconditioner verbruikt. En dit is een zeer terechte vraag, waarbij de meeste fabrikanten en installateurs je geen duidelijk antwoord op geven. Wij vinden dat dit de belangrijkste vraag is in de aankoop van een airconditioner. In deze stap vragen we je om een idee te geven hoeveel je de airconditioner gemiddeld zou gebruiken. Bijvoorbeeld als je van thuis werkt dan ga je dit hoogstwaarschijnlijk meer dan 8 uren gebruiken en is dus de impact van je energieconsumptie veel hoger. Indien je gewoon een airconditioner wil gebruiken om een uurtje aan te zetten voor het slapen gaan, is de impact beduidend lager. Zoals je ziet, is er voor elke situatie een optimale airconditioner. Weet je het niet zeker? Geen probleem, wij berekenen een gemiddelde voor je en doen de rest.

Zoals met de vorige vraag is het belangrijk om te weten hoeveel dagen gemiddeld je de airconditioner gebruikt. Indien je buitenshuis werkt zal je verbruik beduidend lager liggen ten op zichte van iemand die 5 dagen op 7 van thuis werkt.

Velen gebruiken hun airconditioner enkel voor koeling, maar wist je dat al onze airconditioners warmtepompen zijn en dus heel efficiënt zijn in het verwarmen van je huis? Daarom vragen we om een idee te geven in welke maanden je vooral zou koelen en in welke maanden verwarmen. Weet je het nog niet? Geen probleem, wij doen de berekening voor jou.

Onze aanbeveling

Al deze antwoorden worden in ons algoritme gestoken. Ten eerste bekijken we alle toestellen die matchen met de nodige capaciteit, daarna bekijken we deze machines naargelang de noden die je hebt en analyseren we de impact op het milieu, geluid, garantie en meer. Het algoritme kiest dan het beste toestel voor jouw specifieke noden. Dit is waarom Verda Vento de nieuwe manier is om airconditioners te kopen.

Vragen omtrent airconditioners online te kopen?

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via info@verdavento.com of hier. Je kan ons ook contacteren op onze facebook-pagina en we helpen je met plezier verder. Ben je klaar om een toestel te kopenen weet je hoe Verda Vento werkt? Lees dan zeker eens onze blog die je 7 gouden tips geeft voor een airconditioner te kopen!

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer