Groene en energievriendelijke airconditioners

Airconditioner

Door: Verda Vento | 02, Sep

Delen:

Wat maakt de airconditioner van Verda Vento zo speciaal en waarom worden deze beschouwd als groene alternatieven? In deze blog leggen we een aantal belangrijke verschillen uit.

Groene en energievriendelijke airconditioners

Wat maakt de airconditioners van Verda Vento groen & energievriendelijk?

Verda Vento biedt groene airconditioning aan die een lage impact heeft op het milieu en tegelijkertijd maandelijks bespaart op je elektriciteitsrekening. Ten eerste bieden we enkel warmtepomp-technologie aan, waardoor dit de meest efficiënte oplossing is die je kan kiezen in zowel de zomer als winter. Ten tweede hebben onze airconditioners een hoge seizoensefficiëntie waardoor ze naast hun impact op het milieu verkleinen maar ook weinig elektriciteit verbruiken. Verda Vento biedt enkel airco’s aan met koelmiddelen die geen impact hebben op de ozonlaag. Daarnaast kan je genieten van een kwaliteitsinstallatie met een airco die perfect afgestemd is op jouw noden. Samen met onze dienst-na-verkoop en recyclage kan je zeker zijn van een mooi groen tracjet.

In onze vorige blog hebben we ook de potentiële impact van airconditioning uitgelegd.

 

 Warmtepomp-technologie

Alle airco’s die we aanbieden zijn lucht-lucht warmtepompen. Maar hoe werkt een warmtepomp eigenlijk? Een warmtepomp haalt warmte uit je kamer en brengt deze naar buiten via een koelmiddel, hierdoor koelt je kamer af. De warmtepomp kan ook omgekeerd werken. In de winter, zelfs tot -20 graden Celcius, kan het warmte uit de buitenlucht halen en zo je kamer verwarmen.

Wanneer je dus kiest voor een groene airco van Verda Vento, koop je niet alleen een efficiënte oplossing voor de zomer maar ook nog eens een energiezuinige warmtepomp voor de winter.

 

Seizoensefficiëntie

Warmtepompen worden traditioneel gezien als een vorm van hernieuwbare energie en zijn veel efficiënter dan de standaard-verwarmingssystemen. De hoeveelheid warmte die ze produceren is meer dan de hoeveel elektriciteit die ze verbruiken. De hoeveelheid warmte ten opzichte van elke eenheid elektriciteit wordt de Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) genoemd. Vermits de warmtepomp ook omkeerbaar is heb je ook een coëfficiënt voor koelen: Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER).

Verda Vento heeft de volledige markt gescand en biedt enkel airco’s aan met de hoogste seizoensefficiënties in de markt, zoals de warmtepompen van Daikin, Fujitsu & Samsung.

 

Keuze van koelmiddel

Alle airconditioners die worden aangeboden op Verda Vento gebruiken het R32 koelmiddel. Dit koelmiddel is een vervangkoelmiddel van R410A om de impact op het milieu te verkleinen maar ook om je elektriciteitsverbruik te verminderen.

Wat is het verschil tussen R410A en R32?
Wat is het verschil tussen R410A en R32?

 

Kwaliteit van de installatie

Dé belofte van Verda Vento is een kwaliteitsvolle installatie van een groene airconditioner. Een goede installatie vermindert de kans op defecten, maar belangrijker voorkomt lekkages. Het vrijkomen van koelmiddel is één van de bijdragers aan de opwarming van de aarde, vandaar dat het enorm belangrijk is om dit te voorkomen. Kies voor een gecertifieerd bedrijf met jarenlange ervaring, zoals Verda Vento.

 

Correcte grootte van het toestel

Het slimme algoritme analyseert jouw specifieke noden en scant alle alternatieven die er mogelijk zijn. Op basis van de informatie die jij hebt ingegeven kiezen wij de perfecte grootte van de airconditioner voor je. Niet te groot of te klein, net het perfecte aantal kiloWatts dat jij nodig hebt om zo je energie-efficiëntie te optimaliseren. We hebben jarenlange expertise in ons algoritme gestoken op basis van feedback overheen de wereld.

 

Onderhoud

Een airco kopen bij Verda Vento is geen éénmalige transactie, wij geloven oprecht in een samenwerking voor lange duur. Dit betekent dat we je niet achterlaten na de installatie, maar dat we je ook een service gaan aanbieden voor de komende jaren. Wij bieden een volledige dienst-na-verkoop aan met een all-in onderhoud. Zo kunnen we er zeker van zijn dat het toestel optimaal werkt en er geen lekkages kunnen optreden.

 

Recyclage

Een belangrijk deel van een groene airconditioning-installateur is hoe toestellen worden gerecycleerd na hun levensduur. Of je nu een nieuw toestel koopt, of gewoon je toestel niet meer gebruikt, het is altijd belangrijk om er voor te zorgen dat er een correcte recyclage is. Dit betekent dat het koelmiddel van de oude airconditioner correct moet verwijderd worden zonder dat het ontsnapt in de atmosfeer. In sommige gevallen kan het koelmiddel gekuist worden en hergebruikt worden in andere applicaties. Daarnaast is het belangrijk dat de airconditioner correct verwijderd wordt en gerycleerd bij een externe patner. Wij geven je graag hiervan een bewijs!

 

Klaar om je groene airco te kopen?

Contacteer ons nu en wij helpen je graag verder. Wanneer je kiest voor Verda Vento heb je volledige transparantie over de impact van je airconditioner op het milieu.

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer