Hoe kan je de beste airco kopen in 2022?

Airconditioner

Door: Verda Vento | 08, Jun

Delen:

Verda Vento geef je de tips mee hoe de beste airco te kiezen. Met onze tips & tricks maak je de juiste keuze voor jouw lucht-lucht warmtepomp en kies je het beste toestel beschikbaar in 2022!

Hoe kan je de beste airco kopen in 2022?

Hoe kan je de beste airco kopen in 2022?

Een airco of lucht-lucht warmtepomp kopen is niet iets wat je elke dag doet. Wij lijsten hier even op welke elementen belangrijk zijn om rekening mee te houden bij de aankoop van je lucht-lucht warmtepomp.

Wil jij ook de beste airco kopen? Lees dan zeker verder!

Wat is er belangrijk om de beste airco te kopen?

Er zijn zoveel factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek bent naar de beste airco en soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. De meest voor de hand liggende is uiteraard de prijs. Doch moet de prijs maar een klein deel zijn van je beslissing. Een lucht-lucht warmtepomp die je koopt bij www.verdavento.be is er ééntje waar je minstens 10 – 15 jaren plezier moet van hebben. Een miniem prijsverschil nu, is het misschien waard om de komende jaren zorgeloos te genieten.

Eerst en vooral denken we dat het energieverbruik belangrijk is, vermits dit de belangrijkste kostendriver voor de gezinnen wordt. Daarnaast is de kwaliteit belangrijk gezien je een airco wil die jarenlang meegaat. Het geluid is een element dat veel gezinnen vergeten en wat een belangrijke impact heeft op je comfort. Belangrijk is ook dat we meer & meer rekening moeten houden met onze impact op het milieu. We willen namelijk allemaal een betere wereld achterlaten voor onze kinderen. De garantie is uiteraard een element dat belangrijk is en daarbij horend onmiddellijk een goede expertise van een installateur. Tenslotte is het prijs-element zeker iets dat je in rekening moet brengen bij je finale beslissing.

Energieverbruik

De energieprijzen swingen de pan uit en nét dan staat de zomer voor de deur. Daarom is het belangrijk om te kijken naar je toekomstig energieverbruik van je toestel. Bij Verda Vento doen wij dit voor je, maar als je andere merken dan de onze vergelijkt is het belangrijk om te kijken naar de seizoensefficiënties. In deze blog leggen we uit waarom dit belangrijk is.

Nu wat zijn die seizoensefficiënties eigenlijk en hoe vind je deze terug?

SEER is de seizoensefficiëntie in koeling, hoe hoger dit getal is hoe minder je verbruik gaat zijn als je koelt. SCOP is de seizoensefficiëntie in verwarming, hier geldt hetzelfde: hoe hoger het getal, hoe minder je verbruik in verwarming.

Je vindt SEER & SCOP terug in de productfiche van het toestel dat je installateur voorstelt of je kan deze vinden op het energielabel zoals hieronder is voorgesteld. In dit geval voor de Daikin Perfera is de SEER 7,81 en SCOP 4,85.

Europees Energielabel voor airconditioner
Energielabel voor Daikin Perfera

Op basis van de SEER en SCOP kan je perfect 2 toestellen vergelijken met mekaar op basis van hun energieverbruik. En het is enorm belangrijk om deze waarden met mekaar te vergelijken. Al lijkt een verschil van 10% niet veel op het eerste gezicht, overheen 10 jaar kan dit behoorlijk oplopen.

Kwaliteit van de airconditioner

Je airco moet minstens 10 jaar meegaan. Daarom is het belangrijk dat je ook let op de kwaliteit van het toestel. Een goed referentiepunt is altijd het merk van het toestel. Gevestigde waarden zoals Daikin, Fujitsu & Samsung hebben bewezen dat ze naast energie-efficiënte toestellen ook nog eens kwaliteitsvolle toestellen maken. In de airconditioning-wereld zijn er geen mirakels. Dus als iets 30% goedkoper is, ga je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met 30% minder kwaliteit. Verda Vento staat voor energievriendelijke en kwaliteitsvolle producten, daarom werken we enkel samen met de beste merken in de markt.

Geluid

Airconditioning gaat over comfort, en comfort is niet alleen temperatuur. Het is ook belangrijk om te kijken naar het geluid van je binnen- en buitentoestel. Hoe lager de decibels, hoe minder geluid je hoort. Het geluid van het toestel kan je terugvinden via onze website of even de productfiche van je toestel downloaden. Hoe lager het aantal decibels, hoe stiller je toestel gaat zijn. De merken die wij aanbieden zijn naast zeer energievriendelijk één van de stilste airconditioners in de markt.

Impact op het milieu

We hebben maar een planeet en iedereen moet zijn steentje bijdragen. Daarom, elke keer als je iets koopt maak dan een milieugerichte keuze. Dit is ook de reden waarom we bij Verda Vento de impact op het milieu meegeven en hoe dit zich verhoudt tot andere airconditioners in de markt. Wanneer je het selectieproces doorloopt geven we je een suggestie mee, de impact op het milieu kan je zien door te kijken naar het hieronder aangeduide driehoek. Wil je meer info? Klik dan op het info-icoontje om er meer over te lezen.

Impact van airconditioning op milieu
Voorbeeld van de impact van een Daikin airconditioner

 

Wil je meer weten over hoe wij de impact op het milieu berekenen? Lees dan even onze vorige blog!

Garantie

We hopen uiteraard dat dit niet gebeurt, maar in het geval van een defect kan je gebruik maken van je garantie. De garantie van het toestel is verschillend per merk en hangt ook af van installateur tot installateur. Sommige merken bieden wel tot 10 jaar garantie aan, maar meestal op componenten die zelden tot nooit stuk gaan of met zeer strikte voorwaarden. Wij werken met merken die al jarenlang gevestigde waarden zijn in België. Hierdoor zijn wisselstukken voldoende voorradig en kunnen we je altijd op tijd helpen. Een combinatie van goed onderhoud en goede installatiepraktijken zorgen ervoor dat je je garantie nooit hoeft aan te spreken.

De minimumgarantie die we aanbieden is 3 jaar indien de toestellen zijn onderhouden door een Verda Vento installateur.

Installateur

Airconditioners zij gemaakt om jaren mee te gaan. Maar om dit te garanderen heb je een kwaliteitsvolle installatie nodig. Een goede installateur is koeltechnisch gecertificeerd en heeft verschillende referenties. Koop daarom nooit een toestel zonder installatie en probeer nooit zelf te installeren. Verda Vento heeft meer dan 10 jaar installatie-ervaring met allemaal positieve klantenreviews.

Prijs

Tenslotte, is de finale prijs ook belangrijk. Hoeveel ga je betalen en wat krijg je hiervoor terug? Belangrijk is dat je een balans opmaakt en er rekening houdt dat je airconditioner 15 jaren mee zal gaan. Soms is het voordeliger om nu 100 euro meer te betalen en later kopzorgen te besparen. In sommige gevallen kan goedkoop duurkoop worden.

Conclusie: klaar om de beste airco te kopen?

In deze blog hebben we je een overzicht gegeven over wat belangrijk is tijdens het beslissingsproces om de beste airco te komen. Eerst en vooral moet je kijken naar het energieverbruik, vermits de elektriciteitsprijs jaar-na-jaar stijgt. Hoe lager je energieverbruik, hoe lager je impact op het milieu is. Daarnaast is een airconditioner iets dat je koopt voor de komende 15 jaren dus de kwaliteit en de installatie van het toestel is ook belangrijk. Airconditioning is niet alleen het koelen of verwarmen van je kamer, maar gaat over het volledige comfort. Daarom moet je zeker rekening houden met de garantie en het geluid dat je airco maakt. En ten slotte is de prijs belangrijk. Ga niet altijd voor het goedkoopste toestel maar kijken even naar een balans van alle factoren.

Is dit toch allemaal wat veel voor je? Maak je geen zorgen!

Dit is wat Verda Vento uniek maakt! Wij stoppen al deze factoren in een algoritme en berekenen automatisch voor je de beste optie zodat jij je hier geen zorgen over moet maken. Dat is een Verda Vento-belofte.

7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer