De beste airco in 2023

Airconditioner

Door: Verda Vento | 01, Jan

Delen:

Ben jij op zoek naar een airco maar zie je de bomen niet meer door het bos? Een airco kopen is niet iets wat je elke dag doet, daarom geven we bij Verda Vento tips mee hoe de beste airco te kiezen. Met onze tips & tricks maak je de juiste keuze voor jouw lucht-lucht warmtepomp en kies je het beste toestel beschikbaar in 2023!

De beste airco in 2023

Hoe kan je de beste airco kopen in 2023?

Is één van je goede voornemens voor het jaar om beter uitgerust te zijn of je comfortabeler voelen? Laat een airco je hierbij helpen! Er zijn zoveel lucht-lucht warmtepompen beschikbaar in Limburg en we zullen je enkele tips en trucs delen hoe je de beste airco van 2023 in huis kunt halen.

Daarnaast delen we ook wat de beste airco is voor 2023!

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaan airconditioners niet alleen over prijs! Wanneer je een auto koopt kijk je naar de prijs, het model, het brandstofverbruik, het comfort, enzovoort… Waarom zou je dat niet doen voor je airco? De kans is groot dat jouw airco een langere levensduur heeft dan je wagen. Vertrouw op Verda Vento en wij garanderen je een airco met een miniem prijsverschil dat jou de rest van je leven geld bespaart.

Hieronder vindt je een lijst met alle belangrijke factoren waarmee jij rekening moet houden wanneer je uw airco in 2023 koopt:

 

Energieverbruik

Als je kijkt naar de totale levensduur van jouw air conditioner, bedragen de elektriciteitskosten 80% van de totale kosten van jouw airco. Met stijgende elektriciteitsprijzen betekent dit dat het de belangrijkste factor is om naar te kijken wanneer je een airco in 2023 koopt. Bij Verda Vento doen we dit automatisch voor jou, maar als je andere aircomerken vergelijkt, leggen we jou uit waarom je naar de seizoensefficiëntie van je airconditioner moet kijken.

Kent uw installateur de seizoensefficiëntie niet of publiceert dat specifieke aircomerk het niet? Dan zijn dit alarmsignalen en moet je beter dit airco-merk vermijden.

Wat zijn seizoensefficiënties eigenlijk en waar kan ik deze informatie vinden?

Seizoensefficiëntie (in databoeken afgekort als SEER voor koeling en SCOP voor verwarming) laat zien hoe efficiënt jouw airco is. Hoe hoger dit cijfer, hoe lager je elektriciteitsverbruik zal zijn.

Niet alle fabrikanten publiceren deze informatie omdat ze deze informatie soms liever achterhouden voor de consument. Daarom werken we alleen met merken die een eerlijke en open communicatie naar hun klanten bieden. Vraag je installateur of fabrikant naar de SEER- of SCOP-waarde voor je volgende airconditioner in 2023.

Wanneer je offerte krijgt op de Verda Vento-website, kan je ook onmiddelijk het databoek downloaden.

Je vindt SEER & SCOP terug in de productfiche van het toestel dat je installateur voorstelt of je kan deze vinden op het energielabel zoals hieronder is voorgesteld. In dit geval voor de Daikin Perfera is de SEER 7,81 en SCOP 4,85.

Europees Energielabel voor airconditioner
Energielabel voor Daikin Perfera

Op basis van de SEER en SCOP kan je perfect 2 toestellen vergelijken met mekaar op basis van hun energieverbruik. En het is enorm belangrijk om deze waarden met mekaar te vergelijken. Al lijkt een verschil van 10% niet veel op het eerste gezicht, overheen 10 jaar kan dit behoorlijk oplopen.

 

Kwaliteit van de airconditioner

Airco’s moeten gemaakt zijn om minstens 10 jaar mee te gaan. Bij Verda Vento geloven we in duurzame apparatuur en daarom promoten we alleen de hoogste kwaliteits. Gevestigde merken zoals Daikin bewijzen dat ze hoge kwaliteit kunnen combineren tegen een correcte prijs die je door de jaren heen koel of warm houdt. Als een airconditioner 50% goedkoper is, probeer dan te achterhalen waar dat prijsverschil vandaan komt. Ga je dezelfde kwaliteit krijgen? Betaal je misschien minder voor je aankoop, maar betaal je meer op de elektriciteitsrekening?

Wil je je hier geen zorgen over maken, kies dan voor Verda Vento. Wij evalueren voor al onze klanten automatisch de beste merken en stellen jou de beste airco-oplossing voor in 2023.

 

Geluid

Airconditioning gaat niet alleen over koelen of verwarmen, maar het gaat ook over het verbeteren van jou comfort. Een factor om rekening mee te houden bij het kopen van een airconditioner is hoe luid het apparaat is. Elke aircofabrikant moet de geluidsniveaus van zijn airco publiceren en die kun je gemakkelijk terugvinden in de airco databoeken op onze website. Het geluid van je volgende airconditioner is zeker belangrijk wanneer je hem koopt voor je slaapkamer of bureau, omdat dit de momenten zijn waarop je zeker een stille airco wilt. Controleer bovendien of de air conditioner een slaapfunctie biedt. Hierdoor kan de lucht-lucht warmtepomp op een zeer lage ventilatorsnelheid werken en je toch koeling of verwarming geven, terwijl het geluid zeer laag blijft.

Bij Verda Vento focussen we enkel op toestellen met een laag geluidsniveau om ervoor te zorgen dat je het beste comfort krijgt.

 

Impact op het milieu

Wij zijn van mening dat al onze klanten volledig op de hoogte moeten zijn van hun impact op het milieu wanneer ze een airco kopen. We hebben maar één planeet en we moeten allemaal samenwerken om deze te behouden voor de toekomstige generaties. Wanneer je bij Verda Vento koopt, bieden wij jou de meest milieuvriendelijke keuze. Wij informeren je over de Total Equivalent Warming Impact (TEWI) wanneer je airco’s met elkaar vergelijkt zoals hieronder te zien is:

Impact van airconditioning op milieu
Voorbeeld van de impact van een Daikin airconditioner

 

Garantie

We hopen uiteraard dat dit niet gebeurt, maar in het geval van een defect kan je gebruik maken van je garantie. De garantie van het toestel is verschillend per merk en hangt ook af van installateur tot installateur. Sommige merken bieden wel tot 10 jaar garantie aan, maar meestal op componenten die zelden tot nooit stuk gaan of met zeer strikte voorwaarden. Wij werken met merken die al jarenlang gevestigde waarden zijn in België. Hierdoor zijn wisselstukken voldoende voorradig en kunnen we je altijd op tijd helpen. Een combinatie van goed onderhoud en goede installatiepraktijken zorgen ervoor dat je je garantie nooit hoeft aan te spreken.

De minimumgarantie die we aanbieden is 3 jaar indien de toestellen zijn onderhouden door een Verda Vento installateur.

 

Installateur

Omdat een airconditioner een zeer technisch product is, vereist het ook een gespecialiseerde installatie. Een goede installateur moet altijd zorgen voor propere gevaccumeerde leidingen, koperen buizen gebruiken en zorgen voor duurzame beugels. Koop nooit een unit zonder installatie, noch vertrouw sites die je airco’s zonder installatie verkopen.

Er is één Verda Vento-belofte waar we naar streven. We besparen niet op de kwaliteit van onze installatie.

 

Prijs

En ten slotte is de prijs natuurlijk belangrijk als je in 2023 een airco koopt. Je wilt een correcte prijs betalen, die rekening houdt met alle bovenstaande factoren. Het algoritme van Verda Vento houdt rekening met al deze factoren, inclusief prijs, bij het voorstellen van onze geadviseerde oplossing.

 

Wat is de beste airco in 2023?

Als je klaar bent om in 2023 een airconditioner te kopen, geloven wij dat de beste airco de Daikin Emura is. De vernieuwde designunit van Daikin is de perfecte combinatie van technologie, design en comfort. Mooi en intelligent design dat past bij je interieur: high-end en toch betaalbaar en winnaar van de iF DESIGN AWARD en Red Dot Product Design Award 2022. Daikin Emura maakt zelfs je buren jaloers.

toont de daikin emura airco in 3 verschillende kleuren

Energieverbruik

De Daikin Emura heeft een topprestatie, die je het ultieme comfort biedt tegen de laagste elektriciteitskosten. De Daikin warmtepomp met Bluevolution technologie heeft een zeer efficiënte compressor met R-32 (het koudemiddel van de toekomst), waardoor je elke dag meer geld bespaart in vergelijking met traditionele airconditioners.

De beste prestaties, met seizoensgebonden efficiëntiewaarden tot A+++ in koeling en verwarming, wat resulteert in lage bedrijfskosten. Een echte energiebesparing!

Geluid

Het apparaat heeft een speciaal ontworpen ventilator die de luchtstroom optimaliseert voor hoge prestatieniveaus bij lage geluidsniveaus. Dit maakt de Daikin Emura praktisch onhoorbaar in elke modus.

Impact op het milieu

Dankzij zijn koudemiddel R-32 van de volgende generatie vermindert de Daikin emura zijn impact op het milieu met een lagere GWP (Global Warming Potential), lagere CO2-uitstoot en vermindert het tegelijkertijd jouw elektriciteitsverbruik.

Garantie

Het apparaat wordt standaard geleverd met 3 jaar garantie, maar gezien de bouwkwaliteit van het apparaat gaat het een leven lang mee.

 

Samenvatting: klaar om de beste airco te kopen in 2023?

In deze blogpost hebben we je een overzicht gegeven van waar je in 2023 rekening mee moet houden om de beste airco te kopen. Kijk eerst en vooral naar het energieverbruik van je airco. Het kopen van een airco met een laag elektriciteitsverbruik bespaart je veel meer geld dan het kopen van de goedkoopste airco. Houd bovendien rekening met het geluid en de garantie van je apparaat om eenn volledige gemoedsrust te hebben. Kies voor een kwaliteitsvolle installateur die alleen lucht-lucht warmtepompen promoot die de laagste milieu-impact hebben (zoals Verda Vento doet). En kijk dan als laatste naar de prijs. Bekijk alle elementen en bepaal zelf wat een airco waard is die je 15 jaar lang energie bespaart.

Is dit toch allemaal wat veel voor je? Maak je geen zorgen!

Dit is wat Verda Vento uniek maakt! Wij stoppen al deze factoren in een algoritme en berekenen automatisch voor je de beste optie zodat jij je hier geen zorgen over moet maken. Dat is een Verda Vento-belofte.

7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer