Airco prijs

Airconditioner

Door: Verda Vento | 19, Nov

Delen:

Ben je van plan om een nieuwe airco te kopen? Neem een kijkje op onze blogpost om een uitleg te krijgen over hoe de prijs van een airco is opgebouwd. Dit artikel is een must voor iedereen die binnenkort van plan is om een airconditioner te kopen.

Airco prijs

Wat bepaalt de prijs van een airco?

Wanneer je op zoek bent naar prijzen van airconditioners, zie je een groot prijsverschil tussen modellen en zelfs merken. Zoals met veel dingen in het leven, is het goedkoopste product niet altijd het beste product. De meeste mensen kopen een airconditioner die meer dan 10 jaar meegaat, dus zorg ervoor dat je goed onderzoek doet voordat je jouw airconditioner koopt.

Deze 5 factoren beïnvloeden de prijs van jouw airco.

 

Technologie

Allereerst zie je een groot verschil in aircoprijzen op basis van de technologie die je kiest. Wil je een windvrije airco zoals de Samsung WindFree dan kan je uiteraard een meerprijs verwachten. Als je actieve luchtzuivering wilt zoals bij de Daikin Perfera.

Daikin Perfera enorm stil
De Daikin Perfera is stiller dan fluisteren of bladergeruis.

Ten tweede is de technologie die wordt gebruikt voor het geluid te reduceren niet voor alle merken hetzelfde. De goedkopere airco’s maken veel lawaai en zijn daarom niet geschikt om in een kantoor of slaapkamer te plaatsen. Kijk daarom altijd naar het geluidsdrukniveau van je airconditioner.

Ten slotte bepaalt de ingebouwde koudemiddeltechnologie ook de prijs.  Goedkopere airco’s in Limburg zullen gebaseerd zijn op het koelmiddel R410A. Terwijl nieuwe airco’s het betere koelmiddel R32 zullen gebruiken. Je vermindert niet alleen jouw milieu-impact met 68%, maar je verhoogt ook nog eens je energie-efficiëntie. We hebben een geweldig blogartikel gemaakt waarin wordt uitgelegd waarom R32 de enige optie is voor het kopen van een airco.

 

Koel- & verwarmingscapaciteit

Zwarte Emura in slaapkamer

Afhankelijk van de grootte van je kamer heb je uiteraard een grotere airco nodig.  De toename van de benodigde capaciteit heeft een hogere prijs. Het is echter van cruciaal belang om een airco van de juiste grootte aan te schaffen. Een airco met een te kleine capaciteit vermindert je comfort en kan de kamer niet koelen of verwarmen. Integendeel, een airco met te veel capaciteit heeft een kortere levensduur. Kies altijd voor een gekwalificeerde installateur, zoals Verda Vento, om je kamer te dimensioneren. We hebben ook een slim algoritme gemaakt dat dit voor jou doet, zonder dat je hoeft te wachten op een installateur. Klik hier om je kamer te dimensioneren en direct een offerte te krijgen.

 

Kwaliteit

Er zijn helaas geen wonderen in airconditioning. Als een product 250 euro goedkoper is, zal er een verschil in kwaliteit zijn. Vooral Chinese merken zullen de kwaliteit van onderdelen en de bouwkwaliteit verminderen. Dit zal ook het moeilijkst te beoordelen zijn wanneer je op zoek bent om een airco te kopen/ Ons advies is om bij gerenommeerde airconditionerfabrikanten zoals Daikin, Fujitsu & Samsung te blijven.

 

Efficiëntie

Airconditioners zijn er in alle maten en vormen, maar belangrijker is dat er ook een enorm verschil is in de efficiëntie (elektriciteitsverbruik). Daarom is het altijd belangrijk om je installateur te vragen wat de SEER-waarde (het rendement in koeling, hoe hoger hoe beter) en de SCOP-waarde (het rendement in verwarming, hoe hoger hoe beter) is.  In deze blog leggen we ook uit waar deze cijfers voor staan en waarom het belangrijk is.

 

Jouw airco installateur

Logo of the company Verda Vento

Afhankelijk van je gewenste installatie kan de prijs variëren. Soms moet de buitenunit op een dak ver weg van de binnenunit worden geplaatst, wat resulteert in langere leidinglengtes.  Vraag je installateur altijd de details van zijn offerte om een correcte vergelijking te maken.

Belangrijker is de installatiekwaliteit. Heel vaak zullen installateurs een zeer goedkope installatieprijs voor een airco adverteren (tot zelfs 250 euro).

Een goede kwaliteit beugel om je airco buitenunit op te hangen kost ongeveer 35-50 euro. Goedkopere beugels zijn gevoelig voor corrosie en zullen door de jaren heen eroderen, wat een oorzaak van gevaar kan zijn.

De meeste goedkopere installateurs zullen kiezen voor aluminium leidingen omdat dit goedkoper is, maar ook veel gevoeliger voor corrosie en lekkages. Een goede installateur zal u adviseren om een koperen leidinginstallatie aan te schaffen die ongeveer 100 euro is. Dan blijft er 100 euro over voor de installateur die ongeveer 6-8 uur werk heeft aan een gesplitste installatie.  Tegen die tarieven kun je helaas geen hoogwaardige installatie verwachten.

Kortom, ondanks dat veel airco-installateurs adverteren met goedkope airco-installatie in Limburg, raden we het af. Je koopt een airco die 10+ jaar meegaat dus zorg ervoor dat je kiest voor een correcte en hoogwaardige installatie. Als je nu 100 euro bespaart, kan dit de levensduur van jouw apparatuur verkorten of u zelfs veel meer kosten aan reparaties.

Tot slot is het belangrijk om een installateur te kiezen met een goed serviceniveau. Je airco moet vele jaren meegaan, maar zorg er in geval van problemen voor dat je installateur over de juiste certificeringen beschikt. Bij problemen kan hij of zij je direct helpen.

Bij Verda Vento bieden we je een geweldige service. Vanaf de offertefase tot jaren na installatie zullen wij ke altijd met een glimlach helpen.

Bekijk wat een van onze klanten te zeggen had over onze airco installatie:

Airco prijzen in Limburg

Samenvattend is de algemene tendens dat hoe meer energiebesparende technologie in je airco, hoe hoger de prijs die je betaalt. Deze meerprijs is echter gerechtvaardigd omdat je airco iets is dat je jarenlang gaat gebruiken. Daarom kan je dus ook jarenlang genieten van je elektriciteitsbesparingen.

Daikin airco prijzen geïnstalleerd in Limburg:

 • Daikin Comfora vanaf 1350 euro
 • Daikin Perfera vanaf 1650 euro
 • Daikin Stylish vanaf 1950 euro
 • Daikin Emura vanaf 2200 euro

Samsung airco prijzen geïnstalleerd in Limburg:

 • Samsung Luzon vanaf 1300 euro
 • Samsung CEBU vanaf 1750 euro
 • Samsung Windfree Comfort vanaf 1950 euro
 • Samsung Windfree Elite vanaf 2250 euro

Fujitsu airco prijzen geïnstalleerd in Limburg:

 • Fujitsu KP vanaf 1300 euro
 • Fujitsu KM vanaf 1650 euro
 • Fujitsu KG vanaf 1850 euro
 • Fujitsu Design vanaf 1950 euro

Wil je een airco kopen? Check dan zeker onze 7 tips om de beste airco te kopen.

 

Samenvatting

Kijk bij de aankoop van een airco niet alleen naar de goedkoopste prijs, omdat ke uiteindelijk meer kunt betalen aan reparaties of op je elektriciteitsrekening. Volgende factoren zijn belangrijk:

 • Technologie: kies voor een inverter R32 airco
 • Capaciteit: koop de juiste capaciteit voor je kamer
 • Kwaliteit: houd alleen rekening met kwaliteitsmerken zoals Daikin, Samsung & Fujitsu
 • Efficiëntie: kies een airco met een laag elektriciteitsverbruik
 • Jouw installateur: Kies een airco installateur die alleen materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt en je een geweldige service biedt.

 

Ben je klaar om een airco te kopen bij Verda Vento? Klik hier voor jouw directe offerte.

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer