7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen

Airconditioner

Door: Verda Vento | 01, Jan

Delen:

Wij geven je 7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen. Er zijn verschillende factoren waarbij je rekening moet houden die een impact kunnen hebben op het toestel, in deze blog lijsten we ze op.

7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen

Tip1: Kies de juiste capaciteit

Afhankelijk van een heleboel factoren (de kamer, grootte van de ruimte, zonlicht,…) gaat je benodigde capaciteit veranderen. Beeld je een keuken voor met een oven en andere elektrische toestellen die warmte afgeven. Deze warmte moet uit de kamer worden gehaald om een aangename temperatuur te krijgen. Daarom dat we afhankelijk van de kamer een verschillende capaciteit van het toestel selecteren. Een toestel met een te lage capaciteit kan waarschijnlijk je kamer niet afkoelen. Daarentegen als je kiest voor een te hoge capaciteit dan gaat je verbruik stijgen en bovendien heb je ook een mindere levensduur.

Tip 2: Let op het geluid

Airconditioning gaat over comfort, en comfort is niet alleen temperatuur. Het is ook belangrijk om te kijken naar het geluid van je binnen- en buitentoestel. Hoe lager de decibels, hoe minder geluid je hoort.

Tip 3: Het uitzicht is ook belangrijk

Aan de ene kant wil je dat je airconditioner de perfecte temperatuur geeft. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook een toestel dat er mooi uitziet. In onze aangeboden toestellen op www.verdavento.be bieden we ook design modellen aan die perfect passen in elk huis.

Tip 4: Een goede installatie is belangrijk

Airconditioners zij gemaakt om jaren mee te gaan. Maar om dit te garanderen heb je een kwaliteitsvolle installatie nodig. Een goede installateur is koeltechnisch gecertifieerd en heeft verschillende referenties. Koop daarom nooit een toestel zonder installatie!

Tip 5: Kies ook om je lucht te zuiveren

Wist je dat airconditioner niet alleen koelen & verwarmen maar ook actief je lucht kan zuieren? Afhankelijk van het toestel dat je gekozen hebt kunnen ze actief de lucht reinigen door middel van filters en ionizatie-techonlogie.

Tip 6: Let op het energieverbruik

Airconditioners gebruiken elektricteit, en over hun levensduur betekent dit ongeveer 80% van de totale kost. Daarom is het belangrijk om een airconditioner te kiezen met een zo laag mogelijk elektricteitsverbruik. In tegenstelling tot vele andere aanbieders, willen we graag open communiceren over het verbruik van airconditioners. In onze vorige blog leggen we uit hoe je dit kan doen: https://verdavento.be/blog/what-is-the-difference-between-eer-seer-cop-and-scop/

Tip 7: Verminder je impact op het milieu

We hebben maar een planeet en iedereen moet zijn steentje bijdragen. Daarom, elke keer als je iets koopt maak dan een milieugerichte keuze. Je kan dit doen door te kijken naar de TEWI-waarde (Total Equivalent Warming Impact). Meer info vind je hier: https://verdavento.be/blog/what-does-total-equivalent-warming-impact-tewi-mean/

 

Verda Vento hoopt dat we je hebben kunnen helpen met onze 7 gouden tips om de juiste airconditioner te kopen. Wij staan altijd paraat om al je vragen te betantwoorden over airconditioning. Klik hier om ons makkelijk te contacteren of stuur een mail naar info@verdavento.com

 

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer