5 energiebesparende tips voor je airco

Air conditioner

Door: Verda Vento | 01, Jan

Delen:

Kiezen voor een airconditioner is waarschijnlijk een van de beste investeringskeuzes die je kan maken. Bij Verda Vento bieden we alleen airco's met een laag energieverbruik. Maar ook met deze units is het mogelijk om nog verder te besparen op je energiefactuur.

5 energiebesparende tips voor je airco

Onze 5 energiebesparende tips voor je airco. (en een bonustip aan het einde!)

 

  1. Gebruik de programmering van je afstandsbediening

Al onze units zijn WiFi-compatibel (of optioneel) en kunnen worden bediend via de speciale applicatie. Je kan een speciaal programma instellen om ervoor te zorgen dat het apparaat wordt uitgeschakeld wanneer je niet thuis bent (bijvoorbeeld tijdens de kantooruren of wanneer je slaapt).

 

  1. Stel je apparaat in op de juiste temperatuur

Tijdens de zomermaanden hebben mensen de neiging om hun airconditioner op de laagst mogelijke stand te zetten. Dit betekent niet dat je airconditioner sneller de gewenste temperatuur zal bereiken. Het op een comfortabele temperatuur zetten  (bijvoorbeeld 22-23 graden) zal hetzelfde effect hebben. Voor extreem hete zomermaanden kan je de turbofunctie gebruiken waarbij de airco gedurende 30 minuten extra capaciteit levert voor een sneller koelproces.

 

  1. Houd je airco schoon

Vuile filters kunnen ervoor zorgen dat je elektriciteitsrekening verdubbel. Bovendien zal het apparaat harder moeten werken om zijn gewenste temperatuur te bereiken en kan het mechanische problemen veroorzaken. Zorg er bovendien voor dat het buitentoestel vrij is van vuil, bladeren en andere obstakels die de luchtstroom mogelijk kunnen blokkeren.

 

  1. Isoleer je kamer voldoende

Een goede isolatie kan helpen om de koele lucht binnen te houden en warme lucht buiten (of andersom in de winter). Sluit je ramen en vermijd eventuele lekken eromheen waar lucht kan ontsnappen. Overweeg daarbovenop raambehandelingen zoals zonwering of jaloezieën om de warmte van de zon te blokkeren.

 

  1. Overweeg om je airco te upgraden

Als je airco ouder is dan 10 jaar, overweeg dan om jouw airconditioner te upgraden. Je vermindert jouw elektriciteitsverbruik en ecologische voetafdruk aanzienlijk door te kiezen voor een nieuwere airco.

Zoek naar airconditioners met een hoog seizoensgebonden rendement (SEER) om een grote efficiëntie tijdens het koelen te garanderen, en zoek in de winter naar een hoge seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP). Wanneer je kiest voor een airco via Verda Vento ontvang je gegarandeerd een airco met de hoogste energiezuinigheid op de markt. Ontdek wat de beste airco’s zijn in 2023.

Koop hier uw energiezuinige airco in 30 seconden.

 

 

Bonustip: Kies voor een inverter-airco

Niet-inverter airco’s werken met een constant motortoerental en de temperatuur wordt bereikt door de compressormotor AAN en UIT te zetten. Dit resulteert erin dat de airco altijd het maximale vermogen trekt om de ingestelde temperatuur te bereiken.

Een inverter-airconditioner kan het toerental van de compressormotor regelen. De airconditioner trekt alleen de stroom die nodig is om je kamer te koelen of te verwarmen. Dit zal resulteren in een lagere elektriciteitsrekening en gemiddeld zien we een besparing van ongeveer 50% in verbruik! Voor meer informatie over dit onderwerp raden we aan onze blogpost over inverter airco’s te lezen.

Daikin inverter buitentoestel

 

 

Conclusie: hoe bespaar je elektricteit met je airco?

Kortom, deze 5 energiebesparende tips voor airconditioning kunnen helpen om je elektriciteitsrekening nog verder te verlagen, maar toch jouw huis comfortabel te houden gedurende alle seizoenen. Met je slimme airco unit en een juiste temperatuurinstelling kan je ervoor zorgen dat er geen onnodig elektriciteitsverbruik is. Je kunt voorkomen dat filters verstopt raken met een regelmatig onderhoud en een hogere elektriciteitsrekening voorkomen. Investeren in een goede isolatie of een airco upgrade met invertertechnologie kan garanderen dat je de best mogelijke besparingen hebt.

 

Vergelijkbare posts

Split airco: flexibel & veelzijdig

Airconditioner

Split airco: flexibel & veelzijdig

Split airco's zijn ongelooflijk flexibel en veelzijdig. Deze airconditioners zijn in staat om meerdere ruimtes tegelijk te koelen en te verwarmen. Het type systeem dat je kiest, bepaalt hoeveel ruimtes je kunt verwarmen of koelen.


Door: Verda Vento

Lees meer
Airco in je slaapkamer

Airconditioner

Airco in je slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang voor een goede nachtrust. Als het te warm of te koud is, kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen. Met een airconditioningssysteem in je slaapkamer ben je altijd verzekerd van de ideale temperatuur.


Door: Verda Vento

Lees meer
De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Air conditioner

De beste Daikin airco – energieverbruik, prijs, geluid, ontwerp

Ben je van plan een airco te kopen maar zie je door het bos de bomen niet meer? Wij bij Verda Vento geloven er sterk in om je een duidelijk inzicht te geven welke modellen beschikbaar zijn. Elk type airco heeft zijn sterktes en daarom lijsten we ze even op voor je.


Door: Verda Vento

Lees meer
Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Airconditioner

Kosten airco plaatsen: airco prijs 2023 + installatie

Met de zomer op komst, is het van groot belang om je huis aangenaam koel te houden. Het investeren in een airco kan daarbij van onschatbare waarde zijn om de temperatuur binnenshuis te reguleren. Voordat je echter besluit om een airconditioner te laten installeren, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten die hiermee gepaard gaan. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die invloed hebben op de installatiekosten van een airco en enkele richtlijnen geven met betrekking tot de prijzen.


Door: Verda Vento

Lees meer